Sustenabilitate

La PECCARY LEATHER SAC, depunem un efort conștient pentru a ne asigura că pieile noastre sunt obținute într-un mod sustenabil. Respectăm acordurile internaționale de comerț cu export CITES (Convenția privind Comerțul Internațional cu Specii de Faună și Floră Sălbatică Ameațate cu Extincția). Acest lucru asigură că toate pieile pe care le vindem nu provin din surse ilegale care ar afecta populația de faună sălbatică.

Ce este CITES și de ce este important?

cites logo

CITES este cea mai recunoscută organizație în gestionarea comerțului cu piei exotice. CITES este un acord internațional între guvernele a aproape 200 de țări membre, care își propune să asigure că comerțul internațional cu exemplare și plante nu amenință supraviețuirea lor.

Rezoluția CITES a fost adoptată la întâlnirea IUCN din 1963 și a intrat în vigoare la 1 iulie 1975, ca răspuns la declinul abrupt al populațiilor diferitelor specii animale din cauza comerțului.

CITES, cu sediul în Elveția, funcționează supunând comerțul cu specii listate în CITES unor anumite protecții, o combinație de licențe, permise, cote și alte reguli destinate conservării supraviețuirii speciilor în diversele lor circumstanțe. Una sau mai multe autorități sunt responsabile de gestionarea setului de reguli care se aplică fiecărei specii (de exemplu, agenția de mediu a unei țări) și una sau mai multe autorități științifice sunt responsabile de proiectarea politicilor care protejează acele specii (de exemplu, IUCN). CITES stabilește standardul minim pentru comerțul cu fiecare specie, iar apoi fiecare țară membră poate adăuga propriile sale reguli pentru a-și proteja propriile priorități și pentru a ține cont de limitările sale.

Aproape 6.000 de specii de animale și 30.000 de specii de plante sunt protejate de CITES. În funcție de gradul de protecție de care au nevoie, speciile CITES sunt împărțite în trei categorii:

  • Anexa I conține specii amenințate cu dispariția, pentru care comerțul este acceptabil doar în circumstanțe extraordinare.
  • Speciile din Anexa II nu sunt în pericol, dar trebuie controlate în comerț pentru a preveni exploatarea. Această categorie include aproximativ 1.400 de specii animale și 25.000 de specii de plante. Pecarii aparțin acestei anexe.
  • Fauna și flora din Anexa III sunt protejate în cel puțin o țară, iar țările CITES participă la controlul comerțului cu acestea. Sunt aproximativ 270 de specii de animale și 30 de specii de plante listate în Anexa III.

Exportul de produse care conțin exemplare din Anexele I și II necesită un permis de export. Pentru speciile din Anexa III, este necesar un permis de export dacă specia provine din țara care a listat-o în Anexa III.

CITES emite, de asemenea, licențe de reexport pentru anumite specii din Anexele II și III. Este necesar un permis de reexport atunci când se exportă exemplare care au fost importate anterior, fie ca piei, fie ca produse finite. Un exemplu în acest sens ar fi dacă piei exotice ar fi exportate din SUA în Italia, bunuri ar fi fabricate din piei în Italia și apoi acele produse finite ar fi reexportate în SUA pentru a fi vândute în magazine.

Cum este obținută pielea de pecari într-un mod sustenabil?

peccary tayassu

PECCARY LEATHER SAC obține doar piei din junglă de la colecționari certificați și acele piei vin cu un certificat de ghid SERFOR. SERFOR este autoritatea peruviană responsabilă de fauna sălbatică.

Toate pieile colectate în junglă provin din vânătoarea de subzistență, adică comunitățile indigene vânează acest animal pentru carnea lor, deoarece este una dintre principalele surse de proteină în hrana lor și pieile sunt produse secundare, astfel încât comunitățile văd oportunitatea de a vinde aceste piei brute pentru a obține un venit, permițându-le accesul la servicii și produse esențiale precum apă, electricitate și alimente, printre altele.

Pecarii au o cotă anuală stabilită de SERFOR, care asigură că populația speciei nu este în pericol de dispariție.

Declarație de misiune PECCARY LEATHER

PECCARY LEATHER SAC este pe deplin conștientă de responsabilitatea sa față de angajații săi, partenerii din lanțul de aprovizionare și clienți și recunoaște rolul critic de important pe care îl joacă oamenii în succesul afacerii.

PECCARY LEATHER SAC este angajată să atingă cele mai înalte standarde de calitate, în timp ce urmărește rezultate mai sustenabile și minimizează impactul ambiental al operațiunilor noastre. Recunoaștem că, integrând practici ambientale solide în toate aspectele afacerii noastre, putem oferi produse excepționale și de lux, în timp ce ne străduim să conservăm și să regenerăm lumea noastră pentru generațiile viitoare.

Acțiuni Pozitive

  • PECCARY LEATHER SAC se asigură că comunitățile primesc diferite aprovizionări pentru îmbunătățirea mijloacelor lor de trai.
  • Am fost aprobați de SERFOR, instituția noastră CITES, pentru a exporta pielea pe baza practicilor de sustenabilitate.
  • Majoritatea ambalajelor noastre sunt complet reciclabile.
  • PECCARY LEATHER SAC promovează salariul egal.
  • PECCARY LEATHER SAC îmbunătățește viața comunităților din Amazon învățându-le despre pecari și despre buna conservare a pielilor brute.