Ce Este Pielea De Pecari? Tot Ce Trebuie Să Știți

peccary-hatchery
Pecari este unul dintre cele mai luxoase și mai moi tipuri de pielea din lume. Pielea de pecari este utilizat pe scară largă în Europa și America în accesorii de lux cum ar fi mănuși și portofele. Dar de unde vine?

Ce Este Pecari Și De Unde Vine?

Termenul “pecari” provine din limbajul indigen Tupi brazilian și descrie aproximativ “un animal care traversează multe căi în pădure”, dar este, de asemenea, derivat din caribul cuvântul pakira sau paquira. În portugheză, un pecariu este numit pecari, porco-do-mato, queixada sau tajaçu, printre alte nume; în spaniolă, “javelina“, jabalí, sajino sau pecarí; în Guiana Franceză și Surinam, pakira. Datorită vieții libere în natură, pielea are adesea cicatrici și alte defecte, care ar trebui privite ca o caracteristică de autenticitate. Peccarii sunt porci sălbatici amazonieni. Sunt mamifere de dimensiuni medii care aparțin familiei de porcine. Aceste creaturi au o lungime între 90 și 130 de centimetri (35 până la 52 de centimetri) și, de obicei, greutățile variază de la 20 la 40 de kilograme, Peccaries se găsesc în America Centrală și de Sud, precum și în sud-vestul nordului America. Singura specie care este protejată este Chacoanul, lăsând mai multe specii disponibile pentru carne și piei ca Sajinos și Huanganas. Sunt animale sălbatice, deci nu sunt crescute în ferme, ci vânate pentru pieile lor. Cele mai bune piei provin din pecari sălbatice din Peru. pecari din piele de culoare plută Vânătoarea legală de pecari este strict controlată de orientările CITES, asigurându-se că acestea nu sunt suprasolicitate. Aceasta înseamnă că pielea de pecari, dacă este obținută legal (Peru este singura țară care deține certificatele CITES pentru acest animal), este durabilă și nu va dăuna mediului. Acest lucru asigură, de asemenea, că oferta de piei de pecari este restrânsă, făcându-l mai valoros.

Pielea De Pecari Și Utilizarea Lor

Așa cum am spus mai devreme, pielea de pecari este valoroasă dar, de asemenea, este apreciată pentru durabilitatea, elasticitatea și suprafața granulară moale caracterizată prin foliculii de păr în grupuri de câte trei. În ceea ce privește utilizarea lor, pecari este folosit pentru mănuși valoroase datorită supleței sale, dar este și o sursă populară de hrană datorită cărnii sale aromate. De obicei, această carne este consumată de oamenii care îi vânează pentru hrană și indigen, dar în Peru există câteva restaurante care oferă această placă exotică.

Calităţi

piele pecari și detalii
  • Pielea este foarte suplă și are o incomparabilitate de moale.
  • Este, de asemenea, pielea care, în timp, dezvoltă o patină fabuloasă.
  • Miezitatea pielii permite o potrivire și un confort unic.

Fapt

Știați că pielea de pecari este singura pielea lavabilă? Puteți să le spălați cu săpun de la Marsilia și să le uscați departe de orice sursă de căldură. Apoi încercați-le în mod regulat pentru a restabili forma lor originală.

Utilizări din Pielea de Pecari

Acest tip de pielea este greu de purtat și este adesea tratată cu grijă. Una dintre utilizările populare este văzută în mănuși peccari, care pot dura o viață întreagă. De asemenea, deoarece materialul este atât de dur și puternic, este dificil să se deterioreze mănușile din pielea pecară prin utilizarea normală. Alte utilizări pentru această pielea sunt în accesorii de lux, cum ar fi portofele și brelocuri, pantofi și articole de îmbrăcăminte.